Uitjeskrant.nl
  • Fantastische aanbiedingen
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • Eenvoudig en snel te bestellen
(Tijdelijk) niet beschikbaar

A Page of Madness

Hierbij delen wij een bericht vanuit de organisatoren van dit evenement:

In verband met de uitbraak van het coronavirus hebben de autoriteiten tot 1 juni alle samenkomsten en evenementen verboden. Om deze reden kunnen de concerten in het Muziekgebouw tot 1 juni helaas geen doorgang vinden. Tot nader bericht is het Muziekgebouw gesloten voor publiek. Onze kassa is gesloten en is in deze periode ook telefonisch niet bereikbaar. 

Wij kijken allereerst naar de mogelijkheden om concerten naar een latere datum te verplaatsen. Gezien de uitzonderlijke situatie kunnen we u pas in een later stadium informeren over de verdere afwikkeling. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Revue Blanche 

Vervormende beeldeffecten en desoriënterende camerabewegingen: A Page of Madness is zó avant-garde dat de film nu nog steeds modern aanvoelt. De mentale toestand van de patiënten en een schoonmaker in een psychiatrische inrichting wordt vertolkt in een nachtmerrieachtig beeldessay. Met zijn nieuwe compositie voor sopraan, fluit, harp, viool, percussie en live elektronica creëert de Belgische componist Daan Janssens een sferisch en bevreemdend universum.

Uit schuldgevoel over zijn aandeel in de geestesziekte van zijn vrouw, werkt een ex-zeeman als schoonmaker in de inrichting waar zij is opgenomen. Daar raakt hij meer en meer in de ban van zijn eigen waanvoorstellingen. Teinosuke Kinugasa’s radicale filmtaal vond onder tijdgenoten geen navolging. Pas nadat de zoekgeraakte film in 1971 weer opdook, werd hij als baanbrekend erkend.
Met Engelse tussentitels.

Bestel je tickets nu met 25% korting!

;

Praktische informatie

A Page of Madness

Locatie
Piet Heinkade 1
1019 BR Amsterdam
Bekijk de routebeschrijving

Datum
Zaterdag 25 april 2020