Uitjeskrant.nl
  • Fantastische aanbiedingen
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • Eenvoudig en snel te bestellen
Terug naar alle aanbiedingen

Buddleja vlinder planten

(Tijdelijk) niet beschikbaar

Vlinder planten
Met deze vlinderstruik planten kweek je binnenkort een mooie vlinderstruik. De vlinderstruik doet wat hij zegt, het aantrekken van vlinders. De vlinders komen op de struik af door de nectar die de vlinderstruik voortbrengt. Plant de struik buiten op een zonnige plek. De planten hebben namelijk zo'n 6 zonuren per dag nodig. Wanneer je ze op een goede plek plant en ze goed verzorgt, kun je na een jaar al genieten van jouw zelfgekweekte bloemen.

Seizoenen
Ze kunnen de winters doorstaan, maar het is toch aan te raden om de planten de eerste winter te beschermen tegen extreme vorst. Gebruik voor de bescherming bijvoorbeeld een vliesdoek, oude kledinglap, handdoek of plastic.

Inhoud pakket set van 3 stuks
- 3x Buddleja vlinderplant

Inhoud pakket set van 6 stuks
- 6x Buddleja vlinderplant

De planten worden geleverd in een p9 kwekerspotje en zijn bij levering met potje ongeveer tussen de 30 en 40 cm (inclusief kluit) afhankelijk van het product. Wanneer je ze plant worden de struiken groter. Lees hier meer informatie over hoe de vlinder planten te planten.

Bloeiperiode
De vlinder struiken staan in bloei van juli tot en met september.

Snoeien
Het jaarlijks snoeien van de vlinderplant is belangrijk. Doe dit in het vroege voorjaar (na de nachtvorst) tot 30 cm boven de grond. De vlinderstruik zal vanzelf weer een lengte van 1 meter gaan aannemen in dat datzelfde jaar en uitbundig gaan bloeien.

;

Praktische informatie

Buddleja vlinder planten

- Deze actie geldt zolang de voorraad strekt.
- Planten kunnen niet worden geretourneerd.

Handig om te weten

Hoe plant je de vlinder planten?

In ontvangst nemen van de planten
Wanneer je de planten in ontvangst neemt, is het wenselijk deze meteen te planten. Lukt dit niet? Volg dan onderstaande stappen.
- Bedek de wortels en zet de plant in uw tuinhuis of garage.
- Laat een plant nooit onbeschermd tegen wind en regen buitenstaan.
- Zorg ervoor dat de wortels niet uitdrogen. Bijvoorbeeld door het potje met de wortels in een grote plastic zak te stoppen en vervolgens wat vochtige grond in deze zak te doen. 
- Doe dit niet langer dan 1-2 dagen.
- Wij raden je aan om de producten buiten te planten. 's Winters is het raadzaam om de planten binnen te zetten. Vanaf half mei kunnen ze gerust weer naar buiten. Begiet hem dan regelmatig en laat ze niet uitdrogen.

Planten
Plant de vlinderstruiken op een zonnige plek buiten. De planten hebben namelijk zo'n 6 zonuren per dag nodig. De planten kunnen doorgaans het hele jaar gepland worden. Uitzonderingen hierbij zijn wanneer het te warm is of wanneer het vriest.

Stappen:
1. Laat voorafgaand aan het planten, de planten een uur in lauw water staan. Zo kunnen de wortels zich goed vol zuigen.
2. Graaf vervolgens een gat dat ruim genoeg is voor de wortels van de plant, ongeveer 1,5 keer de grootte van de kluit.
3. Vul het gat op met ongeveer 5 liter potgrond, beweeg af en toe met de plant zodat de wortels goed contact maken met de grond.
4. Druk de grond rustig aan rondom de vlinderstruik en klaar ben je.

Vanaf