Uitjeskrant.nl
  • Fantastische aanbiedingen
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • Eenvoudig en snel te bestellen
Deze week is de Nationale Museumweek weer van start gegaan en dat is dit jaar net even wat anders dan voorgaande jaren. Met de musea die voorlopig nog wel gesloten blijven, wordt het lastig een museum te bezoeken. Gelukkig heeft de Nationale Museumweek daar iets op bedacht, zodat we vanuit huis een bezoek kunnen brengen aan bijvoorbeeld het Spoorwegmuseum en Zuiderzeemuseum.

Tour met conservator Evelien: Spoorwegen in de Tweede Wereldoorlog

Dit jaar vieren we 75 jaar vrijheid en daarom geeft het Spoorwegmuseum ons een kijkje in hun Tweede Wereldoorlogcollectie. Evelien neemt je, in 8 afleveringen, mee langs alle belangrijke gebeurtenissen van die tijd. Bekijk hieronder alvast de eerste aflevering, over de NS-top in de Tweede Wereldoorlog. Elke dag komen er nieuwe afleveringen online, die je hier kunt bekijken.

Bezoek het Zuiderzeemuseum online

Ook het Zuiderzeemuseum is online te bezoeken. Zo kun je meedoen aan de Streetview Bingo, waar je via Google Streetview in het buitenmuseum op zoek gaat naar de aangegeven plekken. Op de aangegeven plekken worden vragen gesteld die je kunt beantwoorden en invullen op het antwoordformulier. Heb je bingo? Dan maak je kans op twee vrijkaarten! Speel het spelletje hier.

Liever het buitenmuseum op een andere manier ontdekken? Bekijk dan hieronder de video van cultuurvloggers Roos en Hannah. Zij nemen je mee op tour en vertellen je over de geschiedenis van het museum, de 'leugens' die er verteld worden en nog veel meer! Daarnaast kun je ook luisteren naar verhalen van bewoners van het voormalig Zuiderzeegebied. 'Verhalenvertellers' heeft twee afleveringen met Hans van der Made (steenzetter) en Jan Peereboom (nettenbreier).

De Nationale Museumweek duurt nog de hele week (tot en met 26 april 2020) en naast bovenstaande musea doen er nog veel meer musea mee, dus neem zeker even een kijkje deze dagen!