Uitjeskrant.nl
  • Fantastische aanbiedingen
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • Eenvoudig en snel te bestellen
Misschien ben je dit jaar nog niet op vakantie geweest of ben je wel geweest en wil je dit vakantiegevoel nog even vasthouden. We lichten de komende weken elke week de mooiste plekken in Nederland uit voor een mini-vakantie in eigen land. Deze week: een Van der Valk-hotels special!

Breng een bezoek aan Rotterdam en Dordrecht

Voor een mini-vakantie in eigen land, is het mooie 4*-Van der Valk Hotel Ridderkerk bij Dordrecht perfect. Het hotel ligt vlakbij de rivieren de Noord en de Nieuwe Maas. Dit is een ideale locatie vlakbij de natuur, zodat je helemaal bij kunt komen en kunt genieten van de omgeving. Het centrum van Rotterdam bevindt zich op slechts 20 minuten rijden. In deze grote stad kom je diverse bezienswaardigheden tegen, zoals de Erasmusbrug of het Maritiem Museum. Winkelen kun je naar hartenlust in het centrum. Ook Dordrecht, op ca. 20 minuten rijden is zeker de moeite waard! Dit is de oudste stad van Nederland. Geniet hier van talloze monumenten en musea, eeuwenoude pakhuizen en de prachtige handelsstraten die herinneren aan het welvarende verleden van deze stad aan het water. Ook kun je met een fluisterboot door de oude haven, onder duistere bruggen door en langs in het water gebouwde huizen varen. Als je je na alle drukte even wilt terugtrekken, vind je in de recreatiegebieden de Oude Maas of De Biesbosch alle rust! Ook leent de omgeving zich uitstekend om mooie wandel- of fietstochten te maken. Vergeet ook vooral niet een bezoek te brengen aan het prachtige molencomplex Kinderdijk. Kortom, een bezoekje aan het van der Valk hotel in Ridderkerk zal je alleen maar goed doen. Het is de ideale kans om tot rust te komen en plekken te ontdekken van Nederland die je voorheen nog niet kende.

Ontdek het Duitse Moers

Als je toch naar het buitenland wil gaan, dan is het Van der Valk Hotel Moers in de Duitse plaatsje Moers de ideale plek. Dit ligt ongeveer op 20 minuten rijden vanaf de grens bij Venlo. Moers is een gezellig stadje, dat dichtbij Duisburg, Essen en Oberhausen ligt. Ideaal dus! Deze steden zijn namelijk gemakkelijk te bereiken vanuit Moers. Zo kun je even ertussen uitgaan en nieuwe steden ontdekken. Daarnaast zijn er genoeg andere dingen te doen, zoals shoppen in CentrO Oberhausen, een groot overdekt winkelcentrum met alle bekende modemerken en voldoende eetgelegenheden. Ook Düsseldorf is binnen een half uur te bereiken met de auto en is een prachtige stad om te bezichtigen. Houd je van fietsen? Ook dan zit je hier goed! Vanaf het hotel zijn verschillende fietsroutes mogelijk, zo kun je bijvoorbeeld de Rijn-fietsroute volgen die je langs de prachtige rivier leidt.

Ontdek de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug

Als je meer in de natuur wilt vertoeven, dan is het 4*-hotel Van der Valk De Bilt-Utrecht perfect. Het hotel is makkelijk te bereiken en ligt midden in de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug. Ontdek de natuur en wandel door de bossen. Ook kun je een fiets huren bij de receptie van het hotel, en de diverse uitgestippelde fietsroutes afgaan. Stap voor een dagje Utrecht op de bus die voor het hotel stopt. Binnen een kwartier arriveer je in hartje Utrecht. Het centrum van Utrecht heeft gezellige winkelstraten, een grote markt en twee overdekte winkelcentra waardoor shoppen hier altijd mogelijk is. Neem aan het einde van de dag een heerlijk ontspannende duik in het verwarmde zwembad van het hotel. Je kunt hier gratis gebruik van maken! Kortom, de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug biedt je een fijne plek om even tot rust te komen.