Uitjeskrant.nl
  • Fantastische aanbiedingen
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • Eenvoudig en snel te bestellen
Center Parcs is al jaren een begrip als het gaat om vakantieparken. Er even tussenuit om nieuwe plekken te ontdekken en te ontspannen. Voor een ieder die op vakantie of een weekendje weg wil, maar niet te ver van huis, zijn de parken van Center Parcs de ideale oplossing. Lees verder over onze tips binnen Nederland, België en Duitsland!

Nederland: Het Heijderbos in Noord-Limburg

In het noordelijkste puntje van Limburg ligt Het Heijderbos. Vlakbij vind je het prachtige Nationaal Park De Maasduinen. De Maasduinen is een ware schatkamer. Mooie fiets- en wandelroutes leiden je door de langste rivierduinengordel van Nederland. Deels gemaakt door de natuur, deels door de mens. Lang geleden ploegden de Rijn en takken van de Maas door dit gebied en sleten beddingen uit. Een harde wind in de ijstijd deed de rest: die blies het zand in hoge duinen op, die je vandaag de dag nog steeds ziet. De mens heeft er naaldbomen aangeplant voor de houtproductie. Dat ze ook het rondstuivende zand vasthouden, is mooi meegenomen.

De perfecte balans tussen natuur en stad, want met een halfuur rijden sta je in het centrum van Nijmegen. Een uitstapje naar onze Oosterburen is ook geen probleem, want het Duitse Goch is nóg dichterbij.

België: Les Ardennes in de Belgische Ardennen

Net over de grens in België waan je je in het verre buitenland. Snelstromende rivieren, zoals de Ourthe bij het middeleeuwse stadje La Roche. Steile rotswanden, zoals in het dal van de Lesse. Grotten, zoals die van Han. Behalve dat ze mooi zijn, hebben ze nog iets gemeen: ze zijn onweerstaanbaar voor de buitensporter. Het park Les Ardennes ligt in de heuvelachtige en bosrijke omgeving en is dan ook de ideale uitvalsbasis voor klimmers, kanoërs, mountainbikers en wandelaars.

Breng een bezoek aan de Grotten van Han, de brouwerij van La Chouffe of charmante dorpjes zoals La Roche en Durbuy.

Duitsland: Bispinger Heide in Noord-Duitsland

Bispinger Heide ligt midden in natuurgebied Lüneburger Heide, ideaal voor prachtige wandelingen en fietstochten of een uitstapje naar het mondaine Hamburg. Even lekker bijkomen van een actieve dag kan in Wellness center Nature & Spa. Wordt het een verwenmassage of een gezichtsbehandeling? Daarna nog meer verwennerij, maar dan op culinair gebied in de tropische Market Dome. Of je nu van actie en natuur of stad en wellness houdt, voor ieder wat wils. In Bispinger Heide wisselen spanning en ontspanning elkaar perfect af.