Uitjeskrant.nl
  • Fantastische aanbiedingen
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • Eenvoudig en snel te bestellen
Terug naar alle aanbiedingen

Johannes Vermeer Schilderij 'Het meisje met de parel'

€405,-
Topaanbieding Snelle service Betaal veilig
Het portret van 'Het meisje met de parel' uit 1665 is het bekendste schilderij van Johannes Vermeer. Deze bekendheid is vooral gebaseerd op het moderne uiterlijk van het beeld: het meisje wordt van dichtbij afgebeeld, zonder attributen, en communiceert met de kijker door hem rechtstreeks aan te kijken en haar mond licht te openen.
Gratis verzending. De levertijd bedraagt 1 à 2 weken.

Johannes Vermeer

Het portret van 'Het meisje met de parel' uit 1665 is het bekendste schilderij van Johannes Vermeer. Deze bekendheid is vooral gebaseerd op het moderne uiterlijk van het beeld: het meisje wordt van dichtbij afgebeeld, zonder attributen, en communiceert met de kijker door hem rechtstreeks aan te kijken en haar mond licht te openen. De kleding van het meisje schilderde Vermeer met bijna pure kleuren. Wat vooral opvalt is de parel aan het oor van het meisje, waarin de glans van de ogen terugkomt. Het is niet bekend wie het afgebeelde meisje is. Wellicht de meid Griet, zoals beschreven in de gelijknamige roman van Tracy Chevalier, die in 2003 werd verfilmd door de Britse regisseur Peter Webber en voor drie Academy Awards werd genomineerd.

Origineel: 1665, olie op doek, 44,5 x 39 cm, Mauritshuis, Den Haag.

Zorgvuldige reproductie op kunstenaars canvas en traditioneel opgespannen op een houten spanraam. Het motiefoppervlak met voel- en zichtbare linnenstructuur en de extra aangebrachte penseelstructuur onderstrepen het echte schilderij-effect. Afgewerkt met kunstenaarsvernis. In handgemaakte echt houten museumlijst met goudlaag.

Gelimiteerd | 499 exemplaren | Genummerd certificaat | Ingelijst | Formaat 57 x 48 cm (H x B)

Jouw Ars Mundi-product wordt netjes en stevig ingepakt, zodat je reproductie in topconditie bij jou thuis arriveert.

Over Ars Mundi

Ars Mundi is een van Europa’s grootste kunstuitgevers en de grootste van Duitsland. Ars Mundi (Latijn voor: de kunstwereld) is een in Hannover gevestigd familiebedrijf met hart voor kunst dat al ruim zeventig jaar is gespecialiseerd in hoogwaardige reproducties. Ars Mundi werkt samen met musea en kunstenaars over de hele wereld en bezit voor het merendeel van de aangeboden kunstwerken een exclusieve licentie.

De schilderijen zijn reproducties van museumkwaliteit, waarvan de meesten tot stand komen volgens de gicleemethode. Deze kunstdruktechniek dankt haar naam aan het Franse werkwoord gicler, dat stralen of vernevelen betekent.

Ars Mundi produceert niet alleen schilderijen, maar ook beelden en woonaccessoires. Ontdek nu de complete collectie!

;
€405,
00