Uitjeskrant.nl
  • Fantastische aanbiedingen
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • Eenvoudig en snel te bestellen
Terug naar alle aanbiedingen

Paul Klee 'Hoofd- en zijwegen'

€775,-
Topaanbieding Snelle service Betaal veilig
‘Hoofd- en zijwegen’ is een van de bekendste schilderijen van Paul Klee (1879-1940). De lagen en strepen kwamen tot stand in januari 1929, na zijn tweede reis naar Egypte.
De levertijd bedraagt 1 à 2 weken.

Paul Klee

‘Hoofd- en zijwegen’ is een van de bekendste schilderijen van Paul Klee (1879-1940). De lagen en strepen kwamen tot stand in januari 1929, na zijn tweede reis naar Egypte. Klee verwerkte de daar opgedane licht- en kleurervaringen (voor hem de sleutel tot het begrijpen van een antieke cultuur) zoals het blauw van de Nijl, het geel-oranje van de Egyptische zon en de kleurlagen van de decoratieve linten in de grafkamers van Aswan. Origineel: 1929, olieverf op doek, 83 x 67 cm, Museum Ludwig, Keulen.

Deze ingenieuze reproductie leidt op twee niveaus de aandacht van de toeschouwer naar de boodschap van het kunstwerk. De moderne weergave op acrylglas maakt een hoge kleurenschittering mogelijk en zorgt voor een bijzondere aanwezigheid in de ruimte. Een klassieker uit de kunstgeschiedenis wordt zo een modern ruimtelijk object. Levertijd 1 tot 2 weken.

;

Praktische informatie

Reproductie bestaande uit twee etages achter 3 mm dik acrylglas op aluminium tableau. Gelimiteerd en genummerd tot 499 exemplaren. Afmetingen onderste etage 96 x 75 cm. Afmetingen bovenste etage 84 x 26 cm. Met ophanginrichting.

€775,
00