Uitjeskrant.nl
  • Fantastische aanbiedingen
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • Eenvoudig en snel te bestellen
Terug naar alle aanbiedingen

Vincent van Gogh Schilderij 'Sterrennacht boven de Rhône'

€465,-
Topaanbieding Snelle service Betaal veilig
190 olieverfschilderijen en 108 tekeningen - tijdens zijn verblijf van meer dan een jaar in Arles, van 21 februari 1888 tot 3 mei 1889, was Vincent van Gogh in een creatieve drift. Het kleurenpalet dat hij destijds gebruikte springt nog altijd in het oog.
De levertijd bedraagt 1 à 2 weken.

Vincent van Gogh

190 olieverfschilderijen en 108 tekeningen - tijdens zijn verblijf van meer dan een jaar in Arles, van 21 februari 1888 tot 3 mei 1889, was Vincent van Gogh in een creatieve drift. Het kleurenpalet dat hij destijds gebruikte springt nog altijd in het oog. In talloze brieven vroeg hij zijn broer Theo om hem de kleuren chroomgeel, vermiljoen, Pruisisch blauw en smaragdgroen te sturen. Theo, altijd een steunpilaar, deed wat hem gevraagd werd en Vincent gebruikte de kleuren veelvuldig in zijn werk.

Een mooi voorbeeld is de 'Sterrennacht boven de Rhône', waarvan we de beschrijving overlaten aan de grote schilder zelf (die in zijn brieven ook nog eens een groot prozaschrijver bleek): "...een bestudering van de Rhône, van de verlichte stad die wordt weerspiegeld in de blauwe rivier. Daarboven de sterrenhemel - met de Grote Beer - roze en groen-glinsterend aan de kobaltblauwe hemel, terwijl de lichten van de stad en hun schitterende reflecties rood-goud en bronsgroen zijn." (Brief aan Eugène Bloch)

Origineel: 1888, Musée d'Orsay, Parijs.

Voor deze briljante, authentieke reproductie werd het originele kunstwerk volgens de Fine Art Giclée-methode rechtstreeks overgebracht op kunstenaarscanvas gemaakt van 100% katoen en opgespannen op een spanraam. Deze oplage is beperkt tot 499 exemplaren, met certificaat. Ingelijst in handgemaakte antieke gouden lijst van echt hout. Formaat 78 x 62 cm. Levertijd 1 tot 2 weken.

;
€465,
00