Uitjeskrant.nl
  • Fantastische aanbiedingen
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • Eenvoudig en snel te bestellen
Terug naar alle aanbiedingen

Volkskrant Filmfestivalbox 2018

(Tijdelijk) niet beschikbaar

Vorig jaar misgegrepen? Ook dit jaar kun je de Volkskrant filmfestivalbox 2018 bestellen met een extra speciale prijs. Wees er snel bij, want voor je het weet zijn de boxen op!

Adrift - ★★★★
Synopsis: Tami (Shailene Woodley) en Richard (Sam Claflin) zeilen met een jacht over de Stille Oceaan, ze zijn jong en verliefd. De klus die ze hebben aangenomen lijkt meer op een perfecte vakantie dan op werken. Totdat het noodlot toeslaat en ze terecht komen in een genadeloze orkaan. Met een verwoeste boot, zonder communicatiemiddelen of navigatie en weken verwijderd van de dichtstbijzijnde haven, moet Tami vechten voor zichzelf en de zwaargewonde Richard. Hun enige kans op overleven is om 3000 km lang de juiste koers te varen naar de Hawaï eilanden…

“Adrift heeft alles wat een survival film nodig heeft.”

Engels gesproken | Nederlands ondertiteld | Speelduur 96 minuten | Kijkwijzer 12

The Florida Project  - ★★★★
Synopsis: De 6-jarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel in de schaduw van Disney World Florida. De zomervakantie is net begonnen en Moonee vult haar dagen door samen met haar vriendjes het terrein te verkennen en kattenkwaad uit te halen. Haar 22-jarige moeder doet ondertussen haar best om zo goed ze kan voor haar te zorgen, maar wil ondertussen als twintiger ook gewoon wat lol kunnen beleven. Daarbij redt Moonee zich verder prima. Motelmanager Bobby lijkt de enige volwassene in de omgeving te zijn die de kinderen in het gareel probeert te houden, totdat het echte leven Halley inhaalt en ze de harde realiteit onder ogen moet komen.

“Een kleurrijk, indringend drama, waarin een sprankje hoop schuilt.” OSCAR NOMINATIE BESTE ACTEUR

Engels gesproken | Nederlands ondertiteld | Speelduur 111 minuten | Kijkwijzer 12

I, Tonya - ★★★★
Synopsis: Kunstschaatsster Tonya Harding (Margot Robbie) is een natuurtalent en niets lijkt haar selectie voor de Olympische spelen in de weg te staan. Maar Tonya komt niet bepaald uit een rijke familie, en haar vulgaire outfits en gedrag zijn een doorn in het oog van de keurige schaatswereld. Omringd door idioten, met goede én slechte bedoelingen, beraamt Tonya een plan om wraak te nemen op haar grootste concurrente: de engelachtige Nancy Kerrigan. Eén van de grootste Amerikaanse schandalen is plots in de maak.

“I, Tonya toont dat het geen bal uitmaakt wat je talent is als de media hun oordeel al klaar hebben.” OSCAR NOMINATIE BESTE ACTRICE - OSCAR WINNAAR BESTE VROUWELIJKE BIJROL

Engels gesproken | Nederlands ondertiteld | Speelduur 119 minuten | Kijkwijzer 16

Foxtrot - ★★★★★
Synopsis: Michael en Dafna zijn uit het veld geslagen wanneer ze te horen krijgen dat hun zoon Jonathan is overleden tijdens zijn dienstplicht als wachter bij een verlaten grenspost. De feiten blijken echter een stuk complexer. In drie stilistisch uiteenlopende delen vertelt Maoz het verhaal vanuit het perspectief van vader, zoon en moeder. Alle drie dansen ze de foxtrot met het noodlot. Een dans met vele variaties, maar waar je ook heen gaat, je eindigt altijd op het punt waar je ooit begon.

“Een lofzang op het noodlot, met in de allerlaatste minuut de genadeslag.” WINNAAR BESTE FILM & ZILVEREN LEEUW FILMFESTIVAL VENETIË

Hebreeuws gesproken | Nederlands ondertiteld | Speelduur 113 minuten | Kijkwijzer 12

The Big Sick - ★★★★
Synopsis: Na een one-night stand zijn de New Yorkse stand-up comedian Kumail (Kumail Nanjiani) en Emily (Zoe Kazan) smoorverliefd op elkaar. Het enige probleem: Kumail verzwijgt zijn vriendin voor zijn traditionele Pakistaanse ouders. Die zien hun zoon toch liever trouwen met een Pakistaans meisje. Wanneer Emily hierachter komt wil ze Kumail nooit meer zien. Maar dan wordt Emily plots zo zoek dat ze in een coma belandt. Terwijl de artsen een oplossing zoeken wijkt Kumail geen moment van haar zijde, tot grote ergernis van Emily’s excentrieke ouders (Ray Romano en Holly Hunter). Beetje bij beetje ontstaat er een band tussen Kumail en Emily’s ouders die hun leven voorgoed zal veranderen.

“The Big Sick heeft een ingenieus script met meer samenhang dan het lijkt.” OSCAR NOMINATIE BESTE SCENARIO

Engels gesproken | Nederlands ondertiteld | Speelduur 119 minuten | Kijkwijzer 6

The Rider -★★★★
Synopsis: Brady is een getalenteerde paardentrainer en een rijzende ster in de rodeowereld. Na een val tijdens een rodeo belandt hij met een ernstige hoofdwond in het ziekenhuis. Met het dringende advies om rust te nemen, keert hij terug naar zijn huis in het Pine Ridge Reservaat in South Dakota. In het macho cowboymilieu valt het hem zwaar toe te geven dat hij misschien wel nooit meer het leven zal kunnen leiden dat hij voor ogen had. Want ‘Ben je nog een cowboy als je niet meer kunt rijden?’ Alleen in de omgang met zijn ernstig verlamde vriend Lane en zijn autistische zusje toont hij zijn kwetsbare en gevoelige kant.

“Het is een verbluffend bewijs van de gave van de pas 35-jarige regisseur Chloé Zhao.” WINNAAR C.I.C.A.E. PRIJS FILMFESTIVAL CANNES

Engels gesproken | Nederlands ondertiteld | Speelduur 104 minuten | Kijkwijzer 9

Death of Stalin - ★★★★
Synopsis: Nadat Josef Stalin op een ochtend in maart 1953 bewusteloos wordt aangetroffen, reageert de resterende top van de Communistische Partij als verlamd. Niemand durft er een dokter bij te halen, wat ook lastig is, want Stalin heeft al zijn dokters laten verbannen. Twee dagen later wordt hij dood verklaard. In het machtsvacuüm dat ontstaat, probeert iedereen vooral zijn eigen hachje te redden. Het gekonkel en de machtsspelletjes in het Kremlin draaien op volle toeren. Een hilarische strijd om de macht is begonnen.

“Iannucci toont op scherpe wijze hoe autoritair leiderschap werkt.” NOMINATIE BAFTA AWARDS BESTE SCENARIO & BESTE FILM

Engels gesproken | Nederlands ondertiteld | Speelduur 106 minuten | Kijkwijzer 16

All the money in the world - ★★★★
Synopsis: Oliemagnaat J.P. Getty (Christopher Plummer) is de rijkste man ter wereld. Wanneer in de zomer van 1973 zijn kleinzoon in Rome wordt ontvoerd door de Italiaanse maffia, eist men 17 miljoen dollar aan losgeld. De miljardair weigert echter ook maar één cent te betalen, waarna de familie het afgesneden oor van de jongen ontvangt. Wanhopig om haar zoon te redden alvorens hij verder in stukjes wordt gesneden, besluit zijn moeder Gail (Michelle Williams) om zelf te onderhandelen met de ontvoerders. Zelfs met de hulp van een ex-CIA agent (Mark Wahlberg) zal Gail vindingrijk moeten zijn om zonder geld haar zoon te bevrijden.

“All the Money in the World is een heuse parabel over de waanzin van het grote geld.” OSCAR NOMINATIE BESTE MANNELIJKE BIJROL

Engels gesproken | Nederlands ondertiteld | Speelduur 132 minuten | Kijkwijzer 16

You were never really here  - ★★★★★
Synopsis: Joe is een getraumatiseerde oorlogsveteraan die als een schaduw door het leven gaat. In dienst van een bevriende privé-detective krijgt hij de opdracht om de vermiste minderjarige dochter van een bekende politicus op te sporen. Wanneer hij haar redt uit een bordeel in Manhattan raakt hij echter verstrikt in een wereld van corruptie en wraak en roept hij een golf van extreem geweld op zich af.

“Regisseur Lynne Ramsay speelt op magistrale wijze met de regels van de wraakfilm.” WINNAAR BESTE SCENARIO & BESTE ACTEUR CANNES FILMFESTIVAL

Engels gesproken | Nederlands ondertiteld | Speelduur 89 minuten | Kijkwijzer 16

Una Mujer Fantastica  - ★★★★★
Synopsis: De transseksuele Marina en haar twintig jaar oudere vriend Orlando zijn verliefd, gelukkig en bezig een gezamenlijke toekomst op te bouwen. Maar wanneer hij plotseling komt te overlijden is het leven zoals Marina dat kende plotseling voorbij. Tijd om te rouwen wordt haar niet gegund. Zowel de artsen als zijn familie zijn argwanend over haar exacte rol bij zijn dood. Terwijl er een onderzoek wordt gestart, sluit zijn familie -die de relatie nooit heeft geaccepteerd- haar volledig buiten. Ze is niet welkom op de begrafenis en wordt zijn appartement uitgezet. Marina laat zich echter niet zomaar buitenspel zetten en vecht voor haar recht om zichzelf te kunnen zijn.

“Regisseur Sebastián Lelio weet precies hoe hij zijn film moet laten zwieren.” OSCAR WINNAAR BESTE BUITENLANDSE FILM

Spaans gesproken | Nederlands ondertiteld | Speelduur 104 minuten | Kijkwijzer 12

;

Praktische informatie

Volkskrant Filmfestivalbox 2018